Kellapaanika nakatas ka saarlasi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattakell
Rattakell Foto: Elmo Riig / Sakala

Mandril möödunud nädalal puhkenud jalgratta signaalkellade ostupaanika on tabanud ka saarlasi, kuigi siin ei ole politsei rattureid kella puudumise pärast karistanud.

«Eelmisel nädalal osteti neid kellasid lausa kümnete kaupa,» ütles Kuressaares Elektrumi ärimajas asuva Hawaii Expressi rattapoe müüja Õnne Varvas, lisades, et hetkel on neil kõik jalgratta signaalkellad otsas, kirjutas Saarte Hääl.

Müüja sõnul algas ostupaanika just pärast seda, kui ajakirjandusest oli läbi käinud teave, et politsei asub rattakellade olemasolekut kontrollima ja kella puudumisel võidakse määrata ka rahatrahv.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles, et Saare maakonnas ei ole üldjuhul ainult ratta signaalkella puudumise eest trahvi tehtud.

«Kui aga jalgratturil on tuvastatav rohkem kui üks rikkumine, siis võidakse fikseerida ka signaalkella puudumine,» sõnas Tammleht, lisades, et politsei eesmärk pole trahvida, vaid ikka tähelepanu suunata ning seetõttu piirdutakse üldiselt hoiatusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles