Veronika Dari mõrvar jääb vangi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Štšerbakov tunnistas end Harju maakohtus Veronika Dari tapmises süüdi, kuid ütles, et ei soovinud tüdruku surma. .
Dmitri Štšerbakov tunnistas end Harju maakohtus Veronika Dari tapmises süüdi, kuid ütles, et ei soovinud tüdruku surma. . Foto: Raigo Pajula.

Harju maakohus ei vabastanud enne tähtaega vanglast ligi seitse aastat tagasi Tallinnas Kadriorus Riigi Kinnisvara AS-i toonase juhi Tiit Ottise tapmiskatse käigus koolitüdruk Veronika Dari mõrvanud noormeest.

Kohus nõustus prokuröriga ning jättis Dmitri Štšerbakovi (24) enne tähtaega vanglast vabastamata, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ERRi uudisteportaalile.

Kohus märkis, et arvestades Štšerbakovi toimepandud kuriteo raskust ja ühiskonnaohtlikkust, ei ole tema ennetähtaegne vabastamine õigustatud.

Justiitsministeeriumi andmetel lõppeb alates 2005. aasta 27. detsembrist kaheksa aasta pikkust vanglakaristust kandva  Štšerbakovi karistusaeg 2013. aasta 26. detsembril.

Süüdistuse järgi tulistas Štšerbakov 2005. aasta 7. oktoobril kell 7.44 Tallinnas Kreutzwaldi 4 hoovist kõrvalmajast väljunud Ottise suunas neli lasku, mis sihtmärki ei tabanud, kuid üks lask tabas Kreuzwaldi tänaval Vene gümnaasiumi poole läinud Darit oimukohta, kes sai raskelt vigastada ja suri teadvusele tulemata 2005. aasta 11. oktoobril Mustamäe haigla intensiivraviosakonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles