Spetsialist: sotsiaaltöötajad jõuavad varasemast rohkemate murelasteni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mullu võeti sotsiaalministeeriumi andmeil esmakordselt arvele 2574 probleemidega last, seda on 500 lapse võrra rohkem kui 2010. aastal.

See aga ei näita, et murelapsi oleks juurde tulnud, vaid sotsiaaltöötajad jõuavad rohkemate laste probleemideni kiiremini, ennetades tõsiseid tagajärgi, vahendas ERR Uudised ERRi raadiouudiseid.

Sotsiaalministeeriumi laste- ja pereosakonna juhataja Anniki Tikerpuu ütles, et 2009. aastal oli Eestis märgata teatavat tõusu laste perest eraldamise osas, aga 2010. ja 2011. aastal on need arvud juba vähenenud. Tikerpuu selgitas, et palju on väga hinnanguliselt arvatud nii meedias kui erinevate osapoolte seas, et Eestis on neid lapsi nüüd järsku rohkem.

«Seda eeldab ka järjest enam kohtupraktika, et kui sotsiaaltöötajad lähevad kohtusse mõne vanema hooldusõiguse äravõtmise juhtumiga, siis kohtunikud alati küsivad, mida on tehtud perega enne, et ennetada seda, et vanematelt võetakse hooldusõigus ära,» rääkis Tikerpuu, et asenduskodudes olevate laste arv on püsinud üsna stabiilsena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles