Sotsiaaltoetuste saajate arv Tallinnas kasvab

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaal- ja tervishoiuametisse laekuvate andmete põhjal kasvab linnaosades toimetulekutoetuste taotlejate hulk, samas väheneb nende seas pensionäride osakaal.


Tallinna linnaosades on toimetulekutoetuste saajate hulk võrreldes mulluse veebruarikuuga kahekordistunud, teatas Raepress.

«Kasv on toimunud töötute arvukuse tõttu, mis mõnes linnaosas on lausa kolmekordistunud. Iseloomulik on see tendents isegi sellistes linnaosades nagu Nõmme ja Pirita, aga ka Lasnamäel ja Mustamäel on töötuid varasemast palju rohkem,» ütles abilinnapea Merike Martinson.

Tallinnas on vähenenud toimetulekutoetust taotlevate pensionäride hulk, sest pensionide kasv on viinud sissetuleku tasemele, mis ei võimalda enam toimetulekutoetust taotleda.

Kui mullu veebruaris maksti Tallinnas toimetulekutoetusi 741 868 krooni, siis tänavu on see summa 1 471 385 krooni. Mullu veebruaris sai toimetulekutoetust 208 töötut, tänavu juba 543.

Käesoleval aastal kavatseb riik esialgu eraldada Tallinnale toimetulekutoetuse maksmiseks 9,05 miljonit krooni. Praegust vaesumise tempot arvestades kulub selleks linna hinnangul umbes 15 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles