Loomapidaja viskas korjused tee äärde

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammas.
Lammas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala algul avastati Hiiumaal Pühalepa vallast Nõmba küla lähedalt põlluvahelise tee pervelt kolm lambalaipa, lamba nahk ja selgroog.

Hiiumaa veterinaariakeskuse juhataja Jüri Lauter ütles, et tegemist on loomsete jäätmete käitlemise seaduse rikkumisega, mille eest võidakse füüsilist isikut karistada kuni 18 000-kroonise ja juriidilist isikut kuni 50 000-kroonise trahviga, kirjutab Hiiu Leht.

Lisaks kaotab teo toimepanija täielikult õiguse põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti kaudu jagatavatele toetustele.

OÜ Hiiu Autotrans töötaja Tiina Aul ütles, et kolme loomakorjuse saatmine Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehasesse läinuks umbkaudu maksma vaid paarsada krooni, isegi vähem.

Tema sõnul on loomakasvatajad üldiselt teadlikud, et hukkunud loomast tuleb teatada OÜ Hiiu Autotrans telefonil 463 1737 ja sellele tullakse järele.

Talvel käib ettevõte loomseid jäätmeid Väike-Maarjasse viimas korra, suvel kaks korda nädalas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles