Ilves võttis Simmilt ja Teinonenilt teenetemärgi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Teinonen
Risto Teinonen Foto: Repro

President Toomas Hendrik Ilves allkirjastas täna otsuse, millega võetakse riiklikud teenetemärgid riigireetmises süüdi mõistetud Herman Simmilt ja koos natsisümboolikaga teenetemärki kandnud Risto Teinonenilt.

Ilves kirjutas täna alla otsustele võtta ära Valgetähe IV klassi teenetemärk Herman Simmilt, kelle suhtes on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus riigireetmises.

Samuti otsustas riigipea võtta ära Maarjamaa Risti V klassi teenetemärgi Risto Mikael Teinonenilt, kes kandis Eesti Vabariigi teenetemärki koos Eestit okupeerinud riigi sümboolikaga.

Teenetemärkide seaduse järgi võib president otsustada isikult teenetemärgi ära võtta, kui on jõustunud kohtuotsus, millega isik on süüdi mõistetud tahtliku kuriteo toimepanemises või saavad teatavaks enne teenetemärgi andmist esinenud asjaolud, millest teadmise korral ei oleks isikule teenetemärki antud või isiku hilisem käitumine on olnud niivõrd vääritu, et see välistaks talle teenetemärgi andmise.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles