Kõik Tallinna ametnikud saavad tänavu puhkusetoetust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Ühelgi Tallinna linnavalitsuse ametnikul pole vaja peljata raske majandusolukorra tõttu puhkusetoetusest ilmajäämist, sest linn järgib töötajate võrdse kohtlemise printsiipi ja kui osale ametnikest on toetus juba välja makstud, siis ei tule kõne allagi teiste ilmajätmine.


Tallinna linnakantselei personalidirektori Esta Heinmaa sõnul makstakse ametipalga suurune puhkusetoetus välja neile, kes lähevad korralisele puhkusele ja ühelgi ametnikul pole põhjust tormata puhkusetasu sellest ilmajäämise kartuses välja võtma, nagu ajakirjanduses on väidetud.

«Puhkuseleminejate arv on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga küll kasvanud, aga see on tingitud sellest, et inimesed ei hoia enam oma puhkust ainult suveajale, vaid puhkavad ka talvel. Samuti üritavad inimesed oma puhkusi nii talvise kui kevadise koolivaheaja peale sättida, et koos lastega puhata,» ütles Heinmaa Postimees.ee'le.

Ta lisas, et iga linnaametnik saab nii puhkuseraha kui ka puhkusetoetuse kätte niipea, kui ta esimese osa oma puhkusest ära kasutab ning võrdlus varasemate aastatega ei näita, et tänavu oleks puhkuserahasid rohkem välja makstud kui varem.

Heinmaa rõhutas ka seda, et hoolimata majanduslangusest ei hakka linn töötajate puhkusetoetuste pealt kokku hoidma. «Kõik Tallinna avalikus teenistuses olevad inimesed saavad puhkusetoetust võrdsetel alustel. Linn ei saa näiteks kokkuhoiu eesmärgil pooltele ametnikele puhkusetoetust maksmata jätta, sest kõiki töötajaid tuleb kohelda võrdselt,» lausus personalidirektor.

Ta prognoosis siiski, et kui majanduslangus peaks jätkuma, satub järgmise aasta eelarve arutamise käigus väga tugeva küsimärgi alla nii ametnike puhkusetoetuste kui ka jõulupreemiate maksmine. «Olenevalt majandusolukorra arengutest kaalume järgmise aasta eelarve koostamisel seda kindlasti ühe tegevuskulu artiklina, mida on võimalik kärpida,» lausus Heinmaa.

Tänavuste jõulupreemiate maksmise või maksmata jätmise küsimust pole tema sõnul linnavalitsuses esialgu arutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles