Vesti Dnja peatoimetaja pole oma lehe sulgemisest kuulnud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesti Dnja mitme aasta tagune number.
Vesti Dnja mitme aasta tagune number. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi täna ilmus meedias väide, nagu hakkaks venekeelne ajaleht Vesti Dnja ilmuma edaspidi ainult veebis, lükkas ajakirja peatoimetaja selle väite ümber.

«Meie pole mitte midagi sellest kuulnud. Töötame oma tavapärases rütmis,» kinnitas Vesti Dnja peatoimetaja Aleksander Tšaplõgin venekeelsele Postimees.ee'le ja lisas, et sellist infot pole toimetus saanud. Peatoimetaja sõnul avati hiljuti ajalehe veebikülg, ajalehe tiraaž kasvab ja suurenenud on ka tellijate arv.

Tšaplõgin kinnitas, et väljaanne on tõesti maksuametile võlgu, kuid see on avalikult teada. Muude probleemidega pole peatoimetaja kursis, kuna teda lehe rahaasjade juurde ei lasta, sellega tegeleb raamatupidaja.

Ka eitas Tšaplõgin kuudlusi, nagu oleks eelmise aasta sügisel arutatud peatoimetaja väljavahetamist.

Pole Keskerakonna leht

Vastates küsimusele, miks Eesti Päevaleht nimetab Vesti Dnjad Keskerakonna ruuporiks, vastas peatoimetaja, et seda küsimust juba ajalehtede liidus arutati.

«Ajalehtede liit leidis, et parteilehe tunnuseid väljaandel pole. Me oleme jätkuvalt liidu liikmed, aga sinna võivad kuuluda vaid parteidega mitteseotud väljaanded,» sõnas ta. Ta lisas, et nende väljaandes on eri erakondade arvamused esindatud.

Tšaplõgin tunnistas, et nende väljaandel on eriarvamus selles, mis puudutab aprillirahutusi ja majanduskriisi. «See on meie kui kodanike seisukoht. Me ei armasta praegust valitsust aprillirahutuste ja majanduse pärast,» lisas ta.

Tänases Eesti Päevalehes väideti, et lehe kinnipanekut on Keskerakond kaalunud väga tõsiselt ning arutatud on isegi seda, et kui kinni panna, siis kumb - kas Kesknädal või Vesti Dnja.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles