Sotsid: Tallinna valimiste peateemaks kujuneb inimeste toimetulek

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske.
Jaak Juske. Foto: Liis Treimann.

Sotsiaaldemokraadid asuvad koostama Tallinna valimisprogrammi, seades esikohale inimeste toimetuleku tagamise ja avalike teenuste osutamise.


Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul ootavad tallinlased täna poliitikutelt mitte lõputut sõda valimissüsteemi pärast, vaid ettepanekuid, kuidas tagada raskel ajal inimeste toimetulek, vähendada tööpuudust ja ergutada ettevõtlust.

«Tänase seisuga on Tallinnas töötuid juba ligi 15 000. See on terve Pirita jagu inimesi. Prognooside kohaselt suureneb töötus sel aastal veel vähemalt poole võrra, mis tähendab Tallinnale tõsiseid sotsiaalseid probleeme ja enneolematut eelarvekriisi,» ütles Juske.

«Erinevalt Reformierakonnast, kes tõstis oma Tallinna valimisprogrammis esiplaanile asfalti laotamise, seavad sotsiaaldemokraadid esikohale inimese. Pakume välja lahendused, kuidas tagada hätta sattunud inimeste toimetulek ja eelarvekriisi tingimustes avalike teenuste osutamine. Samuti ettepanekud, kuidas saaks linn toetada jõulisemalt kohaliku ettevõtluse arengut. On selge, et muutuma peab ka linnajuhtimise stiil,» lisas ta.

Sotsiaaldemokraatide Tallinna valimisprogramm kinnitatakse augustis. Kohalike omavalitsuste valimised toimuvad 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles