Männikul valmib energiasäästlik kodutute varjupaik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine varjupaik kauge tänaval oli oma aja ammu ära elanud.
Endine varjupaik kauge tänaval oli oma aja ammu ära elanud. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kauge tänavale kerkiva Tallinna sotsiaalmajutusüksuse juures rakendatakse energiasäästlikke tehnoloogiaid.


Abilinnapea Eha Võrgu sõnul osalevad Kauge tn 4 sotsiaalmajutusüksuse projekt ja ehitus taastuvenergiat propageerivas programmis REBECEE, vahendas Raepress. Nimelt on hoonele paigaldatud päikesepaneelid ning õhk-vesi tüüpi soojuspump sooja vee tootmiseks ja hoone kütmiseks.

Kauge tänava sotsiaalmajutuskeskust hakati ehitama 2008. aasta augustis. Kahekorruselise hoone ruumide üldpindala on 1041 ruutmeetrit, hoone 33 tuppa mahub ööbima kuni 70 inimest. Osa eluruumidest on kohandatud vastavalt liikumispuuetega inimeste vajadustele.

Sotsiaalmajutusüksuste rajamine on toimetulekuraskustega inimeste elutingimuste parandamise programmi «Igale kodutule oma kodu» üks meetmeid. Praegu on Tallinnas kaks sotsiaalmajutusüksust, Põhja-Tallinnas Tuulemaa 6 ning Mustamäel Akadeemia tee 34. Neljandat sotsiaalmajutusüksust rajatakse praegu Paljassaare teele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles