ERR.ee: e-kiri haiglalt sotsiaalhoolekandele päästnuks vanuri surmast

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter, milles 76-aastane Noora Toomväli oma viimased elupäevad veetis, oli kõike muud kui elamiseks kõlblik.
Korter, milles 76-aastane Noora Toomväli oma viimased elupäevad veetis, oli kõike muud kui elamiseks kõlblik. Foto: Mihkel Maripuu

Pärast hooldushaiglat kodus ebainimlikes tingimustes surnud vanainimese juhtumit analüüsides leidsid sotsiaalametnikud, et peamine viga peitub puudulikus infovahetussüsteemis haiglate ja sotsiaalhoolekande vahel, teatas

ERR Uudised

.

«Esimene järeldus on see, et meditsiinisüsteemist hooldusvastutuse üleandmine sotsiaalhoolekandele peaks olema hoopis täpsemalt dokumenteeritud ja kirjeldatud,» ütles Põhja-Tallinna sotsiaalhoolekande juht Mart-Peeter Erss «Aktuaalsele kaamerale».

«Ma teen täna ettepaneku, et kui haigla kirjutab koju, siis mitte telefoni teel ei anta infot, vaid see tuleb anda meili teel sotsiaalhoolekande osakonda - siis on see fikseeritud ja ei ole vaidlust - üks ütles oli, teine ei olnud, ja väga oluline on see, et siis on ka valmisolek linna poolt,» lisas Erss.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson tõdeb, et loogiline jätk ravile hooldushaiglas oleks koht hooldekodus, kuid paraku neid kohti napib.

«Palju on tulnud küll neid institutsioone, kes on teinud pansionaate, aga need hinnad on kaks korda kallimad kui need, mida linn oma hooldekodus saab rakendada,» rääkis Martinson.

Ainsas Tallinna linnale kuuluvas hooldekodus Irus on eluaseme leidnud 360 vanainimest, kes iseseisvalt hakkama ei saaks, ning järjekord sinna on pikk.

Koht Iru hooldekodus maksab umbes 9000 krooni kuus ja võrreldes meie keskmise pensioniga käiks see vanainimestele ja nende lähedastele ilmselgelt üle jõu, kuid toimetulekuraskuste puhul katab vahe Tallinna linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles