Välismaal surnud Eesti kodanike arv on tõusnud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kui varasematel aastatel on välismaal surnud eestlaste arv jäänud 50 ja 60 vahele, siis mullu suri üle 80 välismaal reisil või tööl olnud Eesti kodaniku.

Välisministeeriumi asekantsler Lauri Bambus ütles, et kahjuks tuleb nii konsulitel kui ka aukonsulitel tegeleda üha rohkem kuriteoohvriks sattunud eestlaste aitamisega, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Meil oli eelmisel aastal üle 45 õnnetusjuhtumi, aga eelmine aasta oli meil ka väga kurb statistika poolest - üle 80 surmajuhtumi, kus meie esindused osutasid kaasabi põrmu tagasitoomisel kodumaale,» rääkis Bambus.

Ta rõhutas, et kui inimesel ei ole kindlustus tehtud, siis sellised juhtumid võivad minna väga kulukaks - Lõuna-Euroopast, Aafrikast, Lõuna-Ameerikast ja Aasiast võib hukkunu koju toomise kulu ulatuda tuhandetesse eurodesse.

Bambuse sõnul käituvad eestlased välismaal sageli liialt ulajalt, ennekõike Aasia riikides, kus võetakse rendile mopeed, mootorratas või auto olukorras, kus ei ole harjutud liikluskorraldusega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles