ERR: uue jäälõhkuja abil pääseb Roomassaare sadamasse ka talvel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Roomassaare sadam.
Talvine Roomassaare sadam. Foto: Harli Uljas

Saarte Liinid sai uue, umbes kaks miljonit eurot maksnud puksiir-jäälõhkuja Panda, mis võimaldab Saaremaa Roomassaare sadamasse pääseda ka talvel jäisel ajal.

Saarte Liinide juhatuse esimees Villu Vatsfeld ütles, et tänu Pandale pikeneb tunduvalt navigatsiooniperiood ja näiteks tänavu ei olnud jääolud aasta algul rasked, nii et jäälõhkuja olemasolu korral suudetuks Roomassaare sadam aasta ringi avatuna hoida, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Baltic Workboatsile oli Panda tänavu kuues laev ja vähemalt neli laeva on Nasva kailt veel oma esmast mereteed tänavu alustamas.

«Siin on natuke šnitti võetud küll ka Lääne-Euroopa puksiiridest, aga tal on ka omapära, et tal on jäälõhkumise võimekus, mida tavaliselt ei ole,» rääkis Baltic Workboatsi juhatuse esimees Margus Vanaselja, et Panda on ainulaadne laev.

«Võib-olla meil on nii palju naistuttavaid, et nende nimede kasutamine oleks läinud isiklikuks ja me otsustasime, et me parem kasutame loomariiki,» naljatas Villu Vatsfeld laevale iseäraliku nime panemise tagamaade üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles