Keskerakond koolireformi kava ei toeta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna volikogu otsustas täna toimunud istungil haridusministri koolireformi kava mitte toetada.

Keskerakond leidis, et koolireformi saab käivitada ja läbi viia vaid süsteemse ettevalmistuse tulemusena ning juhul, kui riigil on piisavalt rahalisi vahendeid, teatas erakonna pressiesindaja.

«Põhikoolide ja gümnaasiumide lahutamisest tulenev koolide ümberehitamine läheks maksma hinnanguliselt 4-5 miljonit ühe kooli kohta ja paljude juhtudel võib nõuda lausa uute hoonete ehitamist,» lausus endine haridusminister ja riigikogu kultuurikomisjoni aseesimees Mailis Reps.

Tema sõnul tooks sadade gümnaasiumide sulgemine endaga kaasa veelgi suurema ääremaastumise ja inimeste kolimise maakonnakeskustesse.

«Gümnaasiumiõpilastele ei võimaldata täna riigi poolt tasuta sooja koolitoitu ega õppetoetusi. Gümnaasiumide juures ei ole piisavalt õpilaskodu kohti, busside sõidugraafikud ei arvesta gümnaasiumiõpilaste tunniplaane ning kutsekoolides on põhikooli baasil kesine erialade valik,» põhjendas Reps koolireformi mittesobivust.

Keskerakond taunib oma avalduses koolireformi, mis jätab lapse haridusekvaliteedi sõltuvusse elukohast ja vanemate rahakoti paksusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles