Kollist: riik peaks kaaluma halli passi omanikele kodakondsuse andmist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kollist
Andres Kollist Foto: Peeter Langovits

Endine kodakondsus- ja migratsiooniameti peadirektor Andres Kollist soovitab riigil kaaluda võimalust anda kõigile nn hallipassiinimestele tingimusteta kodakondsus tänutäheks selle eest, et nad survele vaatamata ei ole valinud Vene kodakondsust

Siseministeerium peab rahvaloenduse tulemusi ootuspäraseks, sest paljud määratlemata kodakondsusega inimesed on taotlenud kas Eesti kodakondsust või otsustanud oma päritoluriigi kasuks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Siseministeeriumi andmetel elab Eestis umbes 1500 määratlemata kodakondsusega last. Kunagisele kodakondsuse- ja migratsiooniameti peadirektorile Andres Kollistile pole meelepärane see, et pigem kalduvad kodakondsuseta inimesed valima päritoluriigi kodakondsust ehk astutakse Vene Föderatsiooni kodanikuks.

«Mulle tundub, et nende arvude interpreteerimisel on suhteliselt selge, et suur osa nendest on võtnud Vene kodakondsuse, mis teisipidi rõõmu ei tee ja siin on mõtlemiskoht,» nentis ta ning soovitab Eesti riigil kaaluda võimalust anda kõigile nn hallipassiinimestele tingimusteta kodakondsus tänutäheks selle eest, et tärkava Eesti riigi tingimustes ei valinud need inimesed survele vaatamata Vene kodakondsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles