Öise Vahtkonna esindajaid ei lastud Riiga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/ Õhtuleht

Läti politsei pidas kinni Riiga teel olnud Öise Vahtkonna esindajad ja saatis nad riigist välja.


Läti politsei ja migratsiooniameti töötajad pidasid Riias toimuvale konverentsile sõitnud Öise Vahtkonna esindajate auto kinni umbes viis kilomeetrit pärast Eesti-Läti piiri, kirjutab portaal d-pils.lv.

Ühenduse esindaja Pjotr Puškarnõi sõnul näidati neile endise Läti siseministri Marek Seglinsi ettekirjutust, mille kohaselt on nad kantud Lätis ebasoovitavate isikute nimekirja.

Läti politsei saatis Öise Vahtkonna esindajad Eestisse tagasi. Autos viibis viis inimest, kelle seas oli ka Dmitri Klenski. Portaali andmetel kavatsevad Öise Vahtkonna esindaja vaidlustada Läti siseministri vastava otsuse.

Üks Eestisse tagasi saadetutest Larissa Neštšadimova rääkis RIA Novostile, et auto peatanud politseinikud nõudsid passide esitamist ja võrdlesid passiandmeid nimekirjas olevate nimedega.

Seejärel teatati, et ministri käskkirja kohaselt ei ole teatud isikutel lubatud 13. kuni 17. märtsini Lätis viibida ning see kehtib ka kõigi autos olijate kohta, kellel on keelatud riiki siseneda. Passid anti tagasi enne Eestisse sissesõitu.

Läti politsei pidas kinni Riia konverentsile teel olnud Dmitri Linteri, kes saabud üritusele Moskvast, teatab Ves.LV. Linter peeti kinni rongis, millega ta sõitis Riiga. Läti ametivõimud teda Venemaale tagasi saata ei saa, kuna tal on ühekordne Venemaa viisa. Väidetavalt on Läti võimudel kavas mees Eestisse saata.

Öise Vahtkonna esindaja olid teel täna toimuvale antifašistlikule konverentsile «Tulevik ilma natsismita», mida peetakse vahetult enne homset leegionäride päeva, mis on aga tegelik põhjus nende isikute riiki mittelubamiseks. RIA Novosti teatel saadeti lisaks Eestist tulnud esindajatele tagasi ka Venemaa esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles