Mikitamäe volikogu lõi komisjoni esimehele valda töökoha

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikitamäe volikogu majandus- ja eelarvekomisjoni esimees Feliks Raudkett
Mikitamäe volikogu majandus- ja eelarvekomisjoni esimees Feliks Raudkett Foto: Ajaleht Setomaa

Vaatamata ees ootavatele eelarvekärbetele lõi Mikitamäe volikogu vahetult enne aastavahetust majanduskomisjoni ettepanekul valda töökoha, kuhu on saanud palgale sama komisjoni esimees.

Uuest aastast töötab Mikitamäe hooldekodu valvurina volikogu majandus- ja eelarvekomisjoni esimees Feliks Raudkett, kelle koormuseks on paberites märgitud 0,5 kohta ning palgamääraks 7860 krooni. Varem sellist ametikohta Mikitamäe hooldekodus polnud, kirjutab ajaleht Setomaa.

Valvurikoha lõi Mikitamäe volikogu 30. detsembri istungil võttes vastu määruse «Mikitamäe Vallavalitsuse ja hallatavate asutuste koosseisude, struktuuri, palgamäärade ning palgatingimuste kinnitamine.»

Veidraks teeb asja tõik, et alles eelmisel volikogu istungil novembris oli kõne all hooldekodu olukord ning eelarve pingeline seis, mis nõudis vallavanema kinnitusel kohatasude tõstmist. Raha ülejääke ei paistnud siis kusagil ja hooldekodu sai seni valvurita hakkama.

Kuna hooldekodu on valla allasutus, on ka eelarve üks. Mikitamäe vallavanem Inge Hirmo on Setomaa ajalehele varem eelarveseisudest kõneldes toonud välja, et alanud aastal ei tohi üheski kohas kuluda rohkem kui eelmisel aastal. Lisaks tuleb nii mõneski osas kokku tõmmata.

Näiteks pani vallavalitsus samal, 30. detsembri istungil, sellesama eelnõu raames ette kaotada vallamajas raamatupidaja-kassapidaja ametikoht ning vähendada bussijuhi töökoormust.

Kuidas siis uue ametikoha loomine hooldekodusse nende asjade loogikaga sobib?

«Ei sobi, aga selline oli volikogu otsus! Volikogu pidas seda vajalikuks. Vallal on muidugi üks eelarve - kui vallal pole raha, siis pole korraga ka kõigil allasutustel,» kõlas Hirmo napp kommentaar asjale.

«Mina ainuisikuliselt ei saanud teda tööle võtta. Siin on vallavalitsus taga, siin on volikogu otsus taga,» ütleb Mikitamäe volikogu aseesimees ning hooldekodu juhataja Sulo Nurmeots.

30. detsembri volikogu istungi protokollist võib lugeda: «Vallavolikogu eelarve- ja majanduskomisjoni poolt oli eelnõusse esitatud valvuri ametikoha loomine.»

Eelarve- ja majanduskomisjoni esimees Feliks Raudkett, vastne valvur, sellist asjaajamist ebaeetiliseks ei pea.

«Ma leian, et siin midagi piinlikku ei ole. Ma pole mitte midagi mitte kuhugi teinud!» vaidleb Raudkett must-valgel protokollis fikseeritule. Ja lisab: «Ma soovitan teil lihtsalt see urgitsemine lõpetada... Kui te sellest kirjutate, siis tuleb paksu pahandust, ma ütlen ausalt.»

Täpsustavale küsimusele, mida võiks säärane pahanduste ettekuulutamine tähendada, ütleb volinik lõpuks, et ta ei soovi intervjuud anda.

Sulo Nurmeots selgitas, et see valvuri ametikoht polegi ainult hooldekodu töökoht.

«Lisaks turvab ta õpilaste diskosid ja pidusid Mikitamäe vallamaja saalis,» selgitas ta. «Ta on kahe asja peal: aitab hästi raskeid haigeid viia arsti juurde ning valvab, kui on peod.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles