Männikule rajatakse lastekodulaste asenduskodu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekodu.
Lastekodu. Foto: Corbis / Scanpix

Linnavalitsus võtab homsel istungil vastu Pihlaka 1b kinnistu detailplaneeringu, mille alusel saab sinna rajada lastekodulastele mõeldud asenduskodu.


Nõmme linnaosas asuvale 1800 ruutmeetri suuruse ala detailplaneeringu koostamist taotles sotsiaal- ja tervishoiuamet eesmärgiga rajada kinnistule kahekorruseline kahe korteriga asenduskodu lastekodulastele, teatas Raepress. Asenduskodu aitab lastekodulastel saada parema ettevalmistuse iseseisvaks eluks ja integreerumiseks tavaellu.

Pihlaka tn 1b kinnistu on hoonestamata ja seal kasvab palju puid, peamiselt harilikud männid, sekka ka mõned kased, vahtrad, jalakad ja sirelid.

Samas piirkonnas on peale eramute ja korterelamute veel kauplused, kaks lasteaeda ja mitu sotsiaalobjekti - kaks munitsipaalelamut, sotsiaalmaja, peatselt valmiv sotsiaalmajutuskeskus, puuetega noorte keskus ja sotsiaalse rehabilitatsiooni keskus.

Pihlaka tn 1b kinnistule kavandatakse väikesemahulist, kuni kahekorruselist kahe korteriga hoonet ning hoonestusala on kavandatud krundi keskele. Selline paigutus võimaldab luua hoone taha privaatse õueala ning krundil säilitada enamuse krundil kasvavaid puid. Tagaaeda rajatakse väikelastele mõeldud mänguplats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles