Rahvusvaheline koostöö viis Rootsist varastatud maasturitega leedukate tabamiseni Paldiski sadamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kiirreageerijad vabatahtlike perepäevadel. Foto on illustreeriv.
Politsei kiirreageerijad vabatahtlike perepäevadel. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik/Postimees

Eile õhtul kella 22.30 paiku pidasid põhja prefektuuri politseiametnikud koostöös Rootsi politseiga Paldiski sadamas kinni kaks Leedu kodanikku koos kahe Rootsist varastatud Honda maasturiga.

Üks Postimehe lugeja nägi eile õhtul, kuidas politseinikud pidasid suurte jõududega kinni hõbedase Honda CRV kohe pärast Kapellskär-Paldiski laevalt maha sõitmist.

«Koostöös Rootsi politseiga pidasid põhja prefektuuri politseiametnikud pühapäeval, 26. augusti hilisõhtul Paldiski sadamas kinni kaks Leedu kodanikku koos kahe Rootsist varastatud  Honda maasturiga,» kinnitas politsei- ja piirivalveameti (PPA) põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich. Ta lisas, et alustatud on kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahv 202 alusel, mis käsitleb süüteo toimepanemise tulemusena saadud vara omandamist, hoidmist ja turustamist. Süüdimõistmisel võib mehi oodata rahatrahv või kuni kolmeaastane vangistus.

Kahtlustatavate tabamisel Paldiski sadamas osales umbes 20 politseinikku, nende seas ka põhja prefektuuri kiirreageerimisüksus.

Uldrichi sõnul viis kahe varastatud auto ja kuriteos kahtlustatavate leedukate tabamiseni Eesti politsei hea koostöö naaberriikide kolleegidega.

«Antud juhtumi puhul oli hea infovahetus, tehti korralik analüüs ning omavahelise tiheda koostöö tulemusel kaks isikut eile ka tabati. Kas juhtumiga on seotud rohkem kui tabatud kaks Leedu kodanikku, selle selgitab uurimine,» sõnas ta.

Kuna tegemist on varajases staadiumis menetlusega, siis rohkem infot kuriteos kahtlustatavate ning nende eilse tabamise kohta politsei praegu ei avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles