ERR: Mustpeade maja saatus on jätkuvalt lahtine

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustpeade maja.
Mustpeade maja. Foto: Peeter Langovits

Tallinna vanalinnas vaidlusobjektiks muutunud Mustpeade maja on huvilistele avatud veel augusti lõpuni, ent kui kaua Tallinna filharmoonia veel maja haldab, ei ole teada, riik on otsustanud maja tagastada Mustpeade vennaskonnale, linn ei ole aga sellega nõus ja on valitsuse korralduse vaidlustanud

Suve jooksul on Tallinna Filharmoonia direktori Marko Lõhmuse sõnul Mustpeade majast läbi käinud üle 3000 turisti, lisaks toimub tavapärane kontserttegevus, mida on arendanud Tallinna filharmoonia, interpreetide liit ja paljud teised kontserdikorraldajad, Lõhmus on rahul, et Mustpeade maja haldajaks on Tallinna filharmoonia, ja ei näe olukorra muutmiseks mingit põhjust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ei taha kokku lubada, aga kui maja tagasi saame (mõtlen when ja mitte if), siis need, kes seni on kasutanud - ei taha kõikide ees lubada -, aga parem osa saab ka edaspidi kasutada,» lubas Mustpeade vennaskonna liige Peeter Tulviste.

Tallinna linnapea nõuniku Jüri Kuuskemaa sõnul ei või Tallinn lubada sellise kultuuriväärtusliku pärli sattumist juhuslike valdajate kätte, kelle tegevust ei oska ette aimata. «Hakatakse renti tõstma kaks, kolm, neli, viis korda, kuni filharmoonia on sunnitud välja kolima, kuna meie ajastul kultuuriasutused ei suuda rivaalitseda äriliste ettevõtmistega, sinna on see koer maetud ja seda kardab Tallinna linn,» selgitas Kuuskemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles