Treffner tõukas prantsuse lütseumi emakeele troonilt

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele riigieksami esikümme.
Eesti keele riigieksami esikümme. Foto: Alo Raun

Hugo Treffeneri gümnaasium saavutas tänavu emakeele riigieksamil kõigi koolide võrdluses kõrgeima keskmise tulemuse, tõugates troonilt Tallinna prantsuse lütseumi. Tegu oli esimese uutmoodi emakeele eksamiga, mis ei keskendunud ainult kirjandile.

84,75 punktiga Treffnerile järgnesid Tallinna inglise kolledž, Tallinna reaalkool, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium ning alles viiendana prantsuse lütseum.

Kuues oli teine Tartu kool – Miina Härma gümnaasium –, kellele järgnesid omakorda Tallinna 21. kool, Tartu Raatuse gümnaasium ja Haljala gümnaasium. Esikümne lõpetas 75,7 punktiga Vinni-Pajusti gümnaasium.

Tartu Raatuse ja Haljala olid esikümne suurimad tõusjad, asudes mullu vastavalt 86. ja 44. kohal. Vinni-Pajusti gümnaasium tõusis esikümnesse eelmise aasta 32. kohalt.

Mulluse esikümne suurim kukkuja oli Tallinna 32. keskkool, mis vahetas üheksanda koha 54. vastu. Mullune kümnes, Vanalinna hariduskolleegium langes 44. kohale.

Uus eesti keele riigieksam oli kaheosaline. Esimeses osas tuli läbi lugeda tekst ning vastata selle põhjal küsimustele, teises teha etteantud teksti ja kirjutusjuhiste järgi varasemast lühem kirjand ning see ise pealkirjastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles