Ansip tunnustas Taani tööd Euroopa Liidu eesistujana

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Taani välisministri Villy Søvndaliga.
Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Taani välisministri Villy Søvndaliga. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus Ansip ütles täna kohtumisel Taani välisministri Villy Søvndaliga, et Eesti peab Taani eesistumist Euroopa Liidus käesoleva aasta esimesel poolel igati õnnestunuks.

«Taani töö Euroopa Liidu uue eelarve läbirääkimistepaketi kokkupanekul ja liikmesriikide sageli vastandlike huvide kokkusobitamisel oli edukas,» ütles Ansip valitsuse pressiesindaja teatel.

Taani välisministri sõnul oli eesistumine raske, kuid seda hõlbustas koostöötahe ja sihikindlus.

«Taani poleks olnud nii edukas ilma liikmesriikide, seal hulgas Eesti panuseta,» kinnitas Villy Søvndal.

Arutades Euroopa Liidu eelarve üle peetavate läbirääkimistega seotud küsimusi ütles peaminister Ansip, et Eesti peab uue finantsperspektiivi koostamisel esmatähtsaks, et eelarve suurendaks majanduskasvu ja tööhõivet, edendaks teadust ja innovatsiooni ning panustaks piiri-ülestesse taristuprojektidesse.

Ansip ütles, et kriisi ajal oli Eestile ühtekuuluvusvahenditest palju abi. Ta kinnitas, et ka tulevikus kasutab riik Euroopa Liidu toetusi kõige tõhusamal moel.

Nii Ansip kui ka välisminister Søvndal tõdesid, et kahe riigi vahelised suhted on head ja koostöö rahvusvahelistes organisatsioonides ning regionaalsel tasandil viljakas. Mõlemat riiki seob vastutustundlik rahandus- ja majanduspoliitika.

«Eesti ja Taani jagavad samu väärtusi ja põhimõtteid ning meil on paljuski ühised huvid,» ütles peaminister Ansip. «Taani on Eestile oluline partner ka kaitsekoostöös.»

Samas leiti kohtumisel, et kindlasti tuleks tihendada Eesti ja Taani majandussuhteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles