Türist saab reedel Eesti kevadpealinn

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi lillelaat on üks tuntumaid kevadpealinna üritusi.
Türi lillelaat on üks tuntumaid kevadpealinna üritusi. Foto: Toomas Huik.

Reedel annab talvepealinn Otepää kümnendat korda üle valitsemissaua Eesti kevadpealinnale Türile.

Kevadpealinna töögrupi juht Ülle Välimäe ütles, et juubelihooajal on kevadpealinnas Türil võimalik külastada mitmeid juba tavaks saanud ettevõtmisi nagu 24. tunni ujumine, Kevadjazz koos Jazzkaarega, lillelaat, ja Grillfest.

Kavas on ka mitmeid uusi sündmusi nagu Türi taasavatud kino filmiööd, lillejooks ja põnnide paraad ning koostöös segakooriga SuisaPäisa korraldatav «Lahingukooride mängud».

Türi muuseumis avatakse kümnendale valitsemiskorrale pühendatud näitus.

Muuseumi juhataja Pille Kuulme ja teadur Erika Jaanholdi kokkupandud näitusel saab näha Kevadpealinna kümne aasta tegemisi, mis põhinevad inimeste emotsioonidel.

«Kuigi õues on veel hanged, tahame inimestele kevade lähemale tuua lõhnade, muru silitamise ning õitsvate lillede abil,» ütles Kuulme.

Türile palju tuntust kogunud SuiaPäisa kutsub kevadhooaja lõpul kõik ETV saate «Laululahing» koorid 20. juunil Türile «Lahingukooride mängudele».

SuisaPäisa koorivanem Helina Kuljus ütles, et ürituse korraldamine on äärmiselt põnev väljakutse, millest oodatakse publikuna osa saama kõiki koorilauluhuvilisi ja muusikasõpru.

««Laululahingust» saadud emotsioonid on nii võimsad, et neid tuleb jagada kõikidele headele inimestele. Loomulikult tahavad kõik «Laululahingus» osalenud lauljad ka ise uuesti tunda seda üheshingamise tunnet. Nädalapäevad enne suurt laulupidu võib ju korraks aja maha võtta, et siis minna üheskoos suurt pidu nautima,» rääkis Kuljus.

Türi kannab kevadpealinna tiitlit kümnendat korda. Kogu kevade aja ootab lahke väikelinn Türi külastajaid kõigile siin pakutavatele sündmustele alates 20. märtsist, mil toimuvad hooaja avapidustused.

Kevadpealinn loovutab pealinna tiitli Suvepealinn Pärnule 20. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles