Peaminister Ansip kohtus osalusveebis arvamust avaldanud inimestega

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment osalusportaali kodulehest.
Fragment osalusportaali kodulehest. Foto: www.osale.ee

Peaminister Andrus Ansip kohtus nelja inimesega, kes avaldasid osalusveebi kaudu arvamust Eesti elu kohta, valitsusjuht tänas aktiivseid kaasamõtlejaid ja avaldas lootust, et tegusaid ning ühiselt riiki ehitada soovivaid inimesi saab olema aina rohkem.

Ma loodan, et teie head mõtted jõuavad ühel hetkel ka seadustesse,» ütles Ansip kohtudes nelja osalusveebi kampaanias osalenud kodanikuga, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Kohtumise peateemadeks kujunesid haldusreform ja  majandusolukord. Kodanikke huvitas, mis viib meie majanduse uuele tõusule ja kas  me oleme võimelised juba tuleval aastal võtma kasutusele euro.

Ka räägiti kahe tunni jooksul haridussüsteemist, teadus- ja arendustegevusest, suhetest Venemaaga ja lennundusest.

Kampaania käigus koguti osalusveebi kui valitsuse keskse osaluskanali kasutajate arvamusi veebilehe kohta. Küsitlusele vastas 2473 inimest. 1395 inimest avaldas soovi riigiasju peaministriga silmast-silma arutada.

Osalusveebi toimetus valis vastanute hulgast välja viis inimest, kellest neli olid täna ka peaministriga ühise laua taga neile südamelähedasi teemasid arutamas. Kohtumisel osalesid Ülle Rajasaar, Liidia Mihkelsoo, Hannes Klaas ja Paavo Kais.

Osale.ee on valitsuse keskne kanal kaasamiseks ja avatud otsustamiseks. Siin
saab riik kutsuda esitama arvamusi seaduste ja strateegiate kohta. Avalikuks  otsuste aruteluks on osalusveebi kasutanud kõik ministeeriumid, kes on läbi  viinud kokku üle 60 arutelu.

Teemad ulatuvad Eesti Euroopa Liidu poliitika üldpõhimõtetest kuni metsaseaduseni. Kodanik saab teha valitsusele ettepanekuid Eesti elu paremaks muutmiseks. Kodanikud on valitsusele esitanud üle 1200 idee  ja ettepaneku. Oma ideele saab osale.ee kaudu tagasisidet nii teistelt huvilistelt kui ka pädevalt asutuselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles