Narkootikume veeti Ivangorodist Narva lapsevankris

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heroiin
Heroiin Foto: SCANPIX

«Valget hiinlast» ehk α-metüülfentanüüli toimetati kilogrammide kaupa Ivangorodist Eestisse lapsevankris pealtnäha süütutes mahlapakendites, Venemaale aga liikusid samal moel teised narkootikumid.

Venemaa riikliku narkokontrolli operatiivtöötajad said informatsiooni, et kuritegelik grupeering toimetab üle Vene-Eesti piiri mõlemas suunas hašišit, kokaiini, amfetamiini ja α-metüülfentanüüli. Uurijate töö tegi raskeks asjaolu, et grupi liikmed ei suhelnud üksteisega telefonitsi, vaid eelistasid kohtuda nelja silma all, kuid lõpuks õnnestus õiguskaitseorganite töötajatel paigaldada grupi arvatava peamehe autole jälitamisseade, vahendas ERR Uudised Fontanka.ru’d.

2010. aasta detsembris arreteeriti Peterburis üks grupi kuller koos asitõenditega ning 2011. aasta märtsi lõpul Eestis teine ning pärast neid kinnipidamisi jõudsid operatiivtöötajad lõpuks narkootikumide transportimise viisi jälile.

Mees ei sõitnud üle piiri autoga, vaid läks Narvas läbi jalakäijate piiripunkti koos oma naise ja lapsevankris lamava väikelapsega ning narkootikum oli peidetud kiletatud kartongist laste mahlapakendisse, mis oli hermeetiliselt, lausa tööstuslikul viisil kinni keevitatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles