Vene õppekeele eest võitleva Linnamäe vene lütseumi eksamitulemused olid nadid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamäe vene lütseum.
Linnamäe vene lütseum. Foto: Priit Simson

Gümnaasiumide lõpueksamite tulemusi vaadates on näha, et vene koolid on saavutanud suurt edu – tervelt üheksa neist mahtus Eesti 20 tugevama kooli hulka. Samas vene õppekeele eest võitleva Linnamäe vene lütseumi eksamitulemused jäid tänavu tagasihoidlikuks.

Üks tuntum eesti õppekeelele ülemineku vastu võitlev kool - Linnamäe vene lütseum jäi koolide üldarvestuses 31. kohale ( mullu 20.) ja oli vene koolide hulgas tagasihoidlikult 12., kirjutas portaal Dzd.ee. Tähelepanuväärne on seegi, et emakeele ehk siis vene keele lõpueksami tulemuste järgi jäi Linnamäe vene lütseum 13. kohale keskmise punktide arvuga 76,8.

Samas vene keele kui emakeele lõpueksmi osas saavutas Tallinna humanitaargümnaasium teise koha ning oli üldises pingereas kõrgel kolmandal kohal. Selles koolis õpetatakse kõiki aineid peale reaalainete eesti keeles.

Linnamäe vene lütseumi direktor Sergei Garanža ütles portaalile Dzd.ee, et koolide reitingu tulemustest on veel vara rääkida, kuna pole tehtud põhjalikku analüüsi.

«Praegu käib jutt kõigest ja samas mitte millestki. Me teame oma tugevaid külgi, aga teame ka seda, mille kallal tuleb veel töötada,» mainis Garanža. «Ma olen pealiskaudse analüüsi vastu ning ei taha kommenteerida teiste inimeste arvamusi.» Ta lisas, et sisukam jutt võib toimuda alles järgmisel nädalal.

Tuleks meelde tuletada, et Linnamäe vene lütseum on üks mitmest vene koolist, mis taotlevad vene õppekeele säilitamist. Lütseumi baasil soovib Tallinna linnavalitsus luua eraõigusliku munitsipaalse vene lütseumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles