Munitsipaalmaja korteris lülitub elekter pidevalt välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loopealse munitsipaalkorteri köök.
Loopealse munitsipaalkorteri köök. Foto: Peeter Langovits

Portaali DzD poole pöördus Lasnamäel Meeliku 24/2 munitsipaalmajas elav Eduard ja oli pahane selle üle, et tema korteris lülitub elekter tihti välja ning elektriku väljakutse eest peab ta iga kord maksma 7,68 eurot.

Asi on selles, et iga kord lülitub tema korteris algul välja tumbler «köök» ning pärast ütleb üles ka koridoris paiknev elektrikilp. See kilp on aga lukus ning elanikud ise sellele ligi ei pääse. See tähendabki, et tuleb kohale kutsuda elamut hooldava firma ISS Eesti tehnik ning tasuda väljakutse eest 7,86 eurot. Eduardi väitel on tihti vaja elektrikut oodata 2 – 3 tundi.

Eduardi sõnul kuulub tema korteri köögitehnika peale mikrolaineahju ja veekeetja Tallinna linnale. Kõik see oli paigas juba enne seda, kui ta eelmise aasta oktoobris korterisse kolis.

ISS Eesti juhatuse liikme Jüri Kulbini sõnul on linn andnud loa kõnealuse munitsipaalelamu kasutamiseks. Ta lisas, et linn annab kortereid majas üürile ning ISS Eesti vaid hooldab elamut ja ehituskvaliteedi eest ei vastuta.

Kulbin mainis, et probleemid elektriga tekivad majas harva ning suure tõenäosusega on põhjustatud korterites paiknevate elektriseadmete normidele mittevastavusest või mittetöökorras olekust. Võib ka juhtuda, et korraga kasutatakse liiga palju elektrilisi seadmeid. «Avariiväljakutsete eest, mis on tingitud elektriseadmete ebaõigest kasutamisest, peab maksma korteri üürnik,» selgitas Kulbin.

Kulbin ütles ka seda, et iga tehniku väljakutse maksab tõesti 7,68 eurot ning see olevat isegi odav, sest Tallinnas keskmiselt maksavad niisugused väljasõidud 12 – 25 eurot. «Meie nii madal tasu tehniku väljakutse eest avarii korral on seletatav sellega, et osalisel maksab selle kinni OÜ Loopealse Elamud, mis annab korrusmajad rendile Tallinna linnale,» lisas ta.

Kulbin mainis, et koridorides paiknevate elektrikilpide võtmeid ei saa ISS Eesti korteris elavatele inimestele anda, kuna firma vastutab elektripaigaldiste korrasoleku eest majas ning võtmete üleandmisel ei suuda ISS enam tagada elektriohutust elamus.

Täna hommikul käis ISS Eesti elektrik kontrollimas Eduardi korteri elektrisüsteemi. «Kontaktid seintes olid korras ja vastasid kõikidele normidele,» ütles Kulbin portaalile DzD. «See tähendab, et probleemid on tekkinud elektriseadmete kasutamisest. ISS Eesti ei vastuta korterites paiknevate elektriseadmete eest.»

Eduardi sõnul lülitasid nad koos elektrikuga kõik elektriseadmed täisvõimsusele ning kõik oli korras. Elektrik oli öelnud, et probleemi põhjus võib peituda ei tea kus.

Eduard ei kavatse pöörduda linnavalitsuse poole nõudmisega köögitehnika välja vahetada, sest selleks ei näe ta mingit põhjust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles