Tallinn rajab Ida-Euroopa esimese parkuuriväljaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkuuriväljak. Foto on illustratiivne.
Parkuuriväljak. Foto on illustratiivne. Foto: Raepress

Tallinn rajab Skoone bastionile Eesti ja kogu Ida-Euroopa esimese parkuuriväljaku, mis on kavas avada uue kooliaasta esimesel nädalal.

Tallinn on võtnud sihiks pakkuda tegevusi ka neile lastele, kes ei taha enam tavalisel mänguväljakul mängida, vaid soovivad midagi põnevamat ja väljakutsuvamat teha.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul ongi parkuuriväljaku peamiseks sihtrühmaks noorukid, kes ei leia linnaruumis endale piisavalt tegevusi ja kohti kus endale huvipakkuva alaga tegeleda.

Parkuuri teatakse linnaruumis kui noorte poolt treppidel-käsipuudel ja autode vahel hüpete-saltode tegemist ning teiste kaelamurdvate trikkide harrastamist. Nüüd on parkuurimine toodud turvalisse keskkonda ning pakub sportlikku liikumist. Parkuuriväljakutele paigaldatakse just selleks harrastuseks välja töötatud elemendid, mis on mitmekesised ja pakuvad parkuurijatele mitmeid tegevusi.

Tallinna keskkonnaameti tellimusel paigaldatakse rajatavale parkuuriväljakule 18 parkuurimist võimaldavat elementi ja 33 iseloomulikku märkeringi ja –joont, mis on väljakul üksteise suhtes kindla paigutusega. Märkeringid ja -jooned aitavad algajal parkuurijal vajalikku täpsust harjutada.  Kogu ala suuruseks kujuneb 238 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles