Kolonel Klettenberg võttis üle Kaitseliidu juhtimise

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Kaitseliidu peastaabi ülem Kajari Klettenberg.
Pildil Kaitseliidu peastaabi ülem Kajari Klettenberg. Foto: Margus Ansu

Täna andis Kaitseliidu senine ülem kolonelleitnant Raivo Lumiste pidulikul tseremoonial organisatsiooni juhtimise üle Kaitseliidu peastaabi ülemale kolonel Kajari Klettenbergile.

«Kaitseliit on viimase kuue aasta jooksul kõvasti arenenud ja väga palju saavutanud. Kolonel Lumisteta poleks organisatsiooni areng kindlasti olnud nii kiire,“» ütles kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras tseremoonial peetud kõnes. «Täna teavad kõik Eesti inimesed, et Kaitseliit ei otsi lahendusi, vaid teeb neid ise, et Kaitseliit ei karda karu, vaid on vääramatu jõud,» vahendas kaitseliidu pressiesindaja Terrase sõnu.

Kaitseliidu koolis Alu mõisas peetud tseremooniale olid üles rivistatud KLi Pärnumaa ja Rapla maleva ühine aukompanii, KLi malevate, eriorganisatsioonide ja KLi kooli lipumeeskonnad ning kaitseväe orkester. Lisaks kaitseväe juhatajale, kaitseministrile, KLi vanematekogu, KLi keskjuhatuse liikmetele ning Läti ja Leedu sõsarorganisatsioonide
ülematele olid kohal malevkondade ja üksikkompaniide vabatahtlikud pealikud ning eriorganisatsioonide vabatahtlikud juhid.

Kolonel Klettenberg teenib kaitseväes alates 1992. aastast, viimased viis aastat on ta teeninud Kaitseliidu peastaabi ülemana. Kolonel Klettenberg täidab Kaitseliidu ülema kohuseid 17. detsembrini, mil Kaitseliidu ülemana asub teenistusse brigaadikindral Meelis Kiili.

Kaitseliidu senine ülem kolonelleitnant Raivo Lumiste jätkab kaitseväe juhataja nõunikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles