Tallinn lubas kõikidele lasteaiaõpetajatele palgatõusu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Caro / Scanpix

Linnavalitsus eraldas tänasel istungil oma korraldusega Tallinna eelarvest lasteaednikele palgarahaks täiendavalt veel 27,3 miljonit krooni.


See summa lisandub juba tänavu Tallinna linna poolt lasteaednike palkadeks eraldatud 20,6 miljonile kroonile, mille linn oli sunnitud leidma samuti oma eelarvest kuna riigieelarve kärbete tõttu jäeti lasteaiad tänavu igasuguse riigi toetuseta, teatas Raepress.

«Et osaliselt kompenseerida riigi poolt eraldamata jäetud 47,7 miljoni krooni tõttu lasteaedade palgakulude võimalikku vähenemist, leidis linn puuduolevad 47 miljonit krooni oma eelarvest. Nimetatud summa peaks tagama kõigile lastaiaõpetajate neljaprotsendilise palgatõusu tagasiulatuvalt 1. jaanuarist 2009,» lubas haridusameti juhataja Andres Pajula.

Samas rõhutas Pajula, et efektiivne ja ökonoomne majandamine on siiski vajalik ka edaspidi. «Lasteaedade finantseerimine on pearahapõhine, kulu ühe lapse kohta ületab 23 000 krooni aastas, nii et mida paremini on lasteaed oma võimalused ära kasutanud, seda suurem on tema eelarve,» märkis Pajula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles