Itaalia palatsot meenutava mõisa laskis Lääne-Virumaale Muugasse ehitada Vene tsaaririigis tuntud kunstnik Carl Timoleon von Neff 1870. aastail. Samal ajal elas seal kirjanik Eduard Vilde. Pildile on mahtunud nii mõisamaja kui kirjaniku monument, aga ka kümnendik Muuga põhikooli õpilastest ja üks sõber. Vasakult: Luisa 8. klassist (7.-8. liitklassis õpib 15 last), Maris 3. klassist (2.-3. liitklassis õpib 13 last), Deili 7. klassist. Õpetaja aabitsa on enda kätte haaranud naaberküla tüdruk Gerda Johanna, kes käib hoopis Vinni-Pajusti gümnaasiumis. Järgnevad Hanno 4. klassist (1. ja 4. liitklassis õpib viis poissi ja üks tüdruk) ja Marten 5. klassist (5.-6. liitklassis õpib seitse last).
Itaalia palatsot meenutava mõisa laskis Lääne-Virumaale Muugasse ehitada Vene tsaaririigis tuntud kunstnik Carl Timoleon von Neff 1870. aastail. Samal ajal elas seal kirjanik Eduard Vilde. Pildile on mahtunud nii mõisamaja kui kirjaniku monument, aga ka kümnendik Muuga põhikooli õpilastest ja üks sõber. Vasakult: Luisa 8. klassist (7.-8. liitklassis õpib 15 last), Maris 3. klassist (2.-3. liitklassis õpib 13 last), Deili 7. klassist. Õpetaja aabitsa on enda kätte haaranud naaberküla tüdruk Gerda Johanna, kes käib hoopis Vinni-Pajusti gümnaasiumis. Järgnevad Hanno 4. klassist (1. ja 4. liitklassis õpib viis poissi ja üks tüdruk) ja Marten 5. klassist (5.-6. liitklassis õpib seitse last). Foto: Laura Oks

Gümnaasiumidega on vähemalt suures plaanis otsused tehtud: paljud neist tuleb sulgeda või üheks kooliks kokku panna. Nüüd on järg põhikoolide käes.
 

Kommentaarid
Copy