Tiido: peagi valmib Eesti ja Itaalia kuritegevuse-vastane koostöölepe

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Tiido
Harri Tiido Foto: Liis Treimann

Eesti ja Itaalia kahepoolsetest suhtest rääkides märkis välisministeeriumi asekantsler Harri Tiido, et lisaks ühisdeklaratsiooni allkirjastamisele valmib peagi Eesti ja Itaalia vaheline organiseeritud kuritegevuse, terrorismi ja ebaseadusliku narkootikumidega kaubitsemise vastane koostöökokkulepe.

«Loodame, et ka see koostöölepe allkirjastatakse lähitulevikus,» vahendas välisministeeriumi pressiesindaja asekantsler Tiido sõnu.

Täna Tallinnas kohtunud välisministeeriumi asekantsler Harri Tiido ja Itaalia asevälisminister Alfredo Mantica allkirjastasid Eesti ning Itaalia välisministeeriumite vahelise ühisdeklaratsiooni koostöö tugevdamisest.

Tiido sõnul annab ühisdeklaratsiooni allkirjastamine positiivse tõuke kahepoolsete suhete arengule, regulaarsemale dialoogile tipptasemel ning konsultatsioonide toimumisele ametnike vahel.

«Aktiivsem suhtlemine välisministeeriumite vahel on vastastikku kasulik kummagi riigi välispoliitiliste seisukohtadega tutvumiseks ja koordineerimiseks, eriti Euroopa Liidu ning NATO kontekstis,» ütles Tiido.

Täna allkirjastatud ühisdeklaratsiooni kohaselt hakkavad Eesti ja Itaalia välisministeeriumite vahel igal aastal toimuma regulaarsed konsultatsioonid.

Olulisemad teemavaldkonnad, millele konsultatsioonid keskenduma hakkavad, on kahepoolsed suhted, päevakajalised teemad Euroopa Liidu, NATO, ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide päevakorras, Euroopa naabruspoliitika, Euroopa Liidu ühtne välis- ja julgeolekupoliitika, kriisi reguleerimise ja haldamise küsimused, energiajulgeolek, kaubanduse ja investeeringute soodustamine, konsulaarküsimused ning avalik diplomaatia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles