Enno Tamm: trollidel pole Tallinnas tulevikku

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maagaasiga töötav buss
Maagaasiga töötav buss Foto: Peeter Langovits

Pikas perspektiivis pole trollidel Tallinnas tulevikku, panustama peaks pigem hübriidbusside ostmisse, arvab Tallinna Linnatranspordi AS juhatuse esimees Enno Tamm.

Busside eelistamise põhjuseks toob Tamm tõusva elektri kilovati hinna vabaturul, kirjutab Transpordi Ametiühingu uudiskiri Töörõõm.

Lisaks on troll umbes neli korda kallim kui tavabuss ning kõrge tehnika ja infrastruktuuri ülalpidamishind. Bussid seevastu on võrreldes trollidega universaalsed ning uued bussid keskkonnasäästlikud.

Tulevaks aastaks on Tallinna linnavalitsus tellinud tänavusega võrreldes umbes 20 protsenti suurema liinimahu. Enno Tamme sõnul on sellega seoses vaja juurde palgata enam bussi-, trolli- ja trammijuhte. Uute töötajate otsimine juba käib, kuid Tamme sõnul on juurde vaja tunduvalt rohkem juhte, kui praegu turul võtta on.

Et suurenenud liinimahtu teenindada, on eelmisel aastal soetatud 70 uut bussi ning käimas on ka trammiliikluse infrastruktuuri uuendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles