Kelmid võtsid kümnete töötute nimel ohtralt SMS-laene

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei

Politsei pidas kinni kaks meest, kes võtsid töötute nimel ohtralt SMS-laene ja petsid neilt välja ka mobiiltelefone.

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talitus pidas nädala algul kinni mehe, kes on süstemaatiliselt tegutsedes vormistanud viimase aasta jooksul kümnete isikute nimele SMS-laene kokku üle 150 000 krooni suuruses summas, teatas politsei. Tema kuriteokaaslane peeti kinni veebruaris.

Põhiliseks ettekäändeks oma ohvrite veenmisel sõlmima internetipanga lepinguid ja viima läbi kiirlaenude taotlemisega seotud toiminguid, oli selgitus, et seda kõike on vaja tulevasele töökohale vormistamiseks. Politsei teatel jäid võetud SMS-laenud 4000 kuni 16 000 vahele.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe sõnul on esialgsetel andmetel kannatanuid ligi kolmkümmend.

«Mehed pakkusid tööd ja ütlesid, et tööle vormistamiseks on vaja pangaandmeid,» selgitas ta, kuidas kurikaeltel õnnestus teiste arvel SMS-laene võtta. Sama argumenti kasutati ka mobiiltelefonide väljapetmisel.

Ohvrile öeldi, et tööle asumiseks on vaja soetada mobiil ning pärast seda, kui inimene oli ostnud endale järelmaksuga telefoni, võeti talt see ära põhjendusega, et sellele tuleb panna kood peale.

Küsimusele, kust kelmid oma ohvreid leidsid, vastas prokuratuuri esindaja: «Põhimõtteliselt tänavalt». Kannatanud olid kas töötud või raskes majanduslikus olukorras inimesed.

Süüdimõistmise korral võib mehi karistada ühe- kuni viieaastase vangistusega.
Üks kinnipeetutest, 44-aastane Valerit on kohus varem korduvalt karistanud, tema kaaslane 26-aastane Anton pole seni seadusega pahuksisse sattunud.

Prokuratuur ja politsei paluvad fotodel kujutatud isikute pettuse ohvriks langenud inimestel pöörduda Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse poole Tallinnas Pärnu maantee 139 või helistada telefonil 612 4062.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles