Politsei küsib roolijoodikutele ja kihutajatele arestipäevi

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud juhtide kainust kontrollimas.
Politseinikud juhtide kainust kontrollimas. Foto: Andres Haabu

Nädalavahetusel tabas politsei Harjumaal ja toimetas arestimajja 19 ohtlikku liiklusrikkujat, kellest 14-le taotletakse arestipäevi ning viit sõidukijuhti ootab kriminaalmenetlus.

Politsei tabas kas kihutanud või alkoholi mõju all sõidukit juhtinud rikkujad laupäevast kuni tänase hommikuni, ohtlikud liiklusrikkujad viidi arestikambritesse, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Neist viis juhtis sõidukit rohkem kui 1,5-promillisess joobes, 12 juhul mõõdeti juhi joobeks üle 0,5 promilli. Üks kiiruseületaja kihutas linnatänaval vähemalt 92 km/h, teise kiiruseks mõõtis politsei Tallinna ringteel 172 km/h.

Sarnaselt jaanipäevaga on politsei septembri esimesel nädalal eriti karm ohtlike liiklusrikkumiste puhul ning taotleb enam kui 40 km/h võrra piirkiirust ületanud või joobes juhtidele võimalusel alati aresti.

Politsei on kooli alguses liiklusturvalisust tagamas tavapärasest suuremate jõudude ja vabatahtlike abiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles