Kooliaasta esimene päev möödus liikluses rahulikult

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäijate ülekäigurada.
Jalakäijate ülekäigurada. Foto: Liis Treimann

Esimene koolipäev on liikluses möödunud suhteliselt rahulikult ja esialgsetel andmetel ei ole ükski laps vigastada saanud.

«Õhtune tipptund on veel käimas, seega päeva õnnetuste kohta lõplikke andmeid pole,» rääkis politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Annama. «Praeguse seisuga on tänase päeva jooksul juhtunud üks liiklusõnnetus, mis oli pärastlõunal Rakveres, kui õnnetusse sattus keskealine jalgrattur. Lapsed pole vigastada saanud.»

Ta lisas, et kuna paljudes koolides olid täna veel aktused ning koolide lähistel liikluskoormus ka selle võrra rohkem hajutatud.

Politsei suurendas asulasisest liiklusjärelevalvet juba koolialguse eel, ent kõige intensiivsem periood on septembri esimesel nädalal. Järelevalve põhirõhk läheb sõidukijuhtide poolt lubatud kiirusest kinnipidamise kontrollimisele ja jalakäijate, eriti laste ohutuse tagamisele ülekäiguradadel.

«Sarnaselt jaanipäevaga on politsei septembri esimesel nädalal eriti karm äärmiselt ohtlike liiklusrikkumiste puhul ning taotleb enam kui 40 km/h võrra piirkiirust ületanud või joobes juhtidele võimalusel alati aresti,» ütles Annama. «Traditsiooniliselt on politsei kooli esimestel päevadel suuremate jõududega väljas ülekäiguradadel ning kaasab selleks ka võimalikult palju vabatahtlikke.»

Selle tegevuse peamine eesmärk on olla väiksematele jalakäijatele abiks. Samuti jälgida, et sõidukijuhid täidaksid teeandmise kohustust ning täiskasvanud jalakäijad annaks lastele liikluses õiget eeskuju. Üle Eesti on lubanud ülekäiguradade aktsioonis kaasa lüüa ligi 300 vabatahtlikku.

Esimesed aruanded on olemas Põhja prefektuurist, kus täna osales liiklusturvalisuse tagamisel üle 100 politseiniku. Väljastpoolt asutust oli neil abijõudu veel 28 inimese näol. Tallinnas olid ametnikud ja vabatahtlikud täna jalakäijatel abis ligi 75 ülekäigurajal ning maakonnas 20 ülekäigurajal. Kokku on Põhja prefektuuris nädala jooksul ülekäiguradade aktsiooniga hõivatud ligi 250 inimest, kelle seas nii politseinikud kui abipolitseinikud ja muud vabatahtlikud.

Täna taotlesid Põhja prefektuuri politseinikud Harju maakohtus aresti 14 liiklusrikkujale, kes tabati nädalavahetusel kas alkoholi mõju all juhtimiselt või suurelt kiiruseületamiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles