ERR.ee: Pärnumaa õpilased veedavad osa vaheajast riigikaitselaagris

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu logo..
Kaitseliidu logo.. Foto: Kaitsejõudude peastaap.

Ligi 150 Pärnu linna ja maakonna gümnaasiumiõpilast veedavad osa praegusest koolivaheajast talvises laagris oma riigikaitsealaseid oskusi täiendades.

Kahte kahepäevasesse riigikaitselaagri vahetusse jagati 11 Pärnu linna- ja maakonna gümnaasiumis riigikaitset õppivad 180 noort, kellest kohale jõudis umbes 150, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kilingi-Nõmme külje all Lauri karjääri juures asuva laagripaiga ümbruses lageda taeva all lumises metsas tegeldakse orienteerumise, laskmise, takistusradade läbimise ja üllatusülesannete täitmisega, nagu näiteks erinevate öiste häälte äratundmine.

Ehkki ette tuleb ka väikesi viperusi ja ilmaolud on niiskevõitu, ollakse laagris meelsasti, vaatamata ka sellele, et see toimub koolivaheaja arvelt.

Riigikaitselaagri ülem ja õppusejuht, Kaitseliidu Pärnumaa maleva staabiülem Marek Laanisto hindas kõrgelt koolides riigikaitset õpetavate instruktorite tööd, aga ilma kirus temagi.

«Motivatsiooni võtab alla ja ega alguses inimestel ei olnud päris hea, kui riided saavad märjaks, aga lõppkokkuvõttes, kui telk sai soojaks ja riided hakkasid kuivama, siis ka tuju tõusis,» ütles Laanisto.

Kolmandat aastat aset leidnud Pärnu linna- ja maakonna koolide ühise riigikaitselaagri korraldamiseks vajalik raha saadi kaitseministeeriumilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles