Viimsi vallavanem: ummikud Pirita teel ei saa lahenduseta jääda

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi vallavanem Haldo Oravas.
Viimsi vallavanem Haldo Oravas. Foto: Peeter Langovits

Viimsi vallavanem Haldo Oravas ütles hommikust Pirita tee ummikut kommenteerides, et ümbersõit Põhjaväila näol või muul moel peab tekkima, sest see olukord ei saa lahenduseta jääda.

«Mis puudutab Tallinna ummikuid, siis loomulikult meie eeldame, et ümbersõidud Põhjaväila näol või mõne muu liikluskorraldusliku lahendusega tekivad, sest see probleem pole ainult Viimsi poolt tekitatud,» lausus Oravas. «Täpselt sama palju on elanikke Pirita linnaosas ja Russalka juures ristuvad kaks väga tõsist tuiksoont – üks, mis tuleb Lasnamäelt ja teine, mis tuleb Pirita ja Viimsi suunalt.»

Oravas tunnistas, et vallal on väga raske midagi nõuda.

«Aga me eeldame küll, et Tallinn pöörab peale Ülemiste ristmiku valmimist rohkem tähelepanu ka mereäärt pidi kulgevate liiklustuiksoonte lahendamisele,» ütles vallavanem. «Meil ei ole illusiooni, et see laheneb kiiresti, aga kindlasti peab perspektiivlahendus tekkima. Ei ole võimalik, et see lahenduseta jääb.»

Oravas märkis, et Pirita teel reeglina tegelikult liiklus ei seisa, vaid liigub vaikselt ja järjekorrad tekivad ikka siis, kui algab kool.

«Ühistransport kujuneb võibolla natuke kiiremaks liikumisvariandiks, aga ta on sellise kvaliteediga nagu ta on ja ei kutsu bussiga sõitma,» lisas Oravas.

Vallavanema sõnul on vald omalt poolt peateedega päris palju vaeva näinud ning Viimsi panustab ka Pirita linnaossa jääva Ranna tee lõigu renoveerimisse. «See on praegu remondis ja põhjustab takistusi, aga liiklus ikkagi liigub,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles