Sotsiaaldemokraadid valmistuvad uute juhtide valimiseks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati valisid sotsiaaldemokraadid uusi juhte 2010. aasta oktoobris, kui erakonna esimeheks tõusis kauaaegne riigikogu liige Sven Mikser.
Viimati valisid sotsiaaldemokraadid uusi juhte 2010. aasta oktoobris, kui erakonna esimeheks tõusis kauaaegne riigikogu liige Sven Mikser. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Riigikogus opositsiooniline Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) valmistub novembri lõpus toimuvaks üldkoguks, kus muu hulgas selgub partei praeguse esimehe Sven Mikseri jätkamine.

SDE peasekretäri Indrek Saare sõnul on uute juhtide valimine avatud protsess ning seetõttu pole välistatud, et ka esimehe kohale esitatakse mitu kandidaati. «Samas kui vaadata, kuidas Sven Mikser on kaks aastat erakonda vedanud, on tal väga suur šanss saada tagasi valitud,» ütles Saar Postimehele.

Lisaks esimehele valib 25. novembrile planeeritud üldkogu kaheks aastaks ametisse aseesimehed ja juhatuse liikmed, samuti revisjonitoimkonna, programmi- ja põhikirjatoimkonna, valimistoimkonna ning aukohtu uue koosseisu. Juhikandidaate võivad üles seada kõik üldkogu delegaadid ja piirkonnaorganisatsioonide juhatused.

Üldkogu nimetab sügisel esmakordselt uue esimehe ettepanekul ametisse ka peasekretäri, kes varem nimetati erakonna volikogul. Saar kinnitas, et on valmis peasekretärina jätkama, kui uus esimees otsustab tema kandidatuuri üldkogule esitada ja üldkogu teda toetab.

Mikser sai erakonna esimeheks 2010. aasta oktoobris, kui ta vahetas sel kohal välja 2009. aasta kevadest erakonda juhtinud Jüri Pihli. Lisaks Pihlile kandideeris toona esimeheks endine europarlamendi saadik ja praegune riigikogu liige Marianne Mikko, kellest hiljem sai erakonna aseesimees. SDE aseesimehed on praegu ka Urve Palo, Heljo Pikhof, Karel Rüütli ja Stanislav Tšerepanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles