37. kool: riigi eraldatud rahast õpetajatele ei piisa

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna. 37. keskkool.
Tallinna. 37. keskkool. Foto: Toomas Huik.

Kuigi haridusminister Tõnis Lukas kinnitab, et kõik omavalitsused on õpetajate palkade jaoks piisavalt raha saanud, väidab Tallinna 37. keskkool, et neile riigilt saadud rahast ei piisa.


37. keskkooli direktori Sirje Sepa sõnul on koolil vähe abi teadmisest, et riik on õpetajate palkadeks piisavalt raha eraldanud. «Üks asi on see, kui öeldakse, et palgafondi on riigi tasandil suurendatud, aga need palgad kujunevad ju õpilaste arvu pealt ja kui on väike kool nagu meie oma, siis on ka palgaraha vähem,» ütles Sepp Postimees.ee'le.

Ta lisas, et õpetajad on väga arusaajad inimesed. «Õpetajad saavad sellest suurepäraselt aru, et kõigil on raske. Kogu Eestis ju praegu palgad langevad ja inimesed jäävad tööta. Nii et meil ei tekkinud selle otsusega mingit probleemi,» viitas direktor õpetajate kahepäevasele palgata puhkusele.

Sepa sõnul peaks sellest piisama, et koolil palgaraha jätkuks. «Meie praeguse nägemuse kohaselt ei tohiks rohkem midagi hullu juhtuda. Seda ei saa muidugi ette näha, kui palju keegi haige on või kui palju on koolituste ajal inimeste asendamisi, mis tuleb samuti välja maksta,» lisas Sepp.

Ta rõhutas, et palgata puhkustega kokku hoitud raha kasutatakse hiljem ikkagi palkade väljamaksmiseks ja mitte muude aukude lappimiseks. Niisuguse käitumise eest on koole hoiatanud ka haridusminister.

«See raha on õpetajate palgaraha ja see läheb ainult õpetajate palkadeks. Aga kui me praegu tulevikule ei mõtleks, siis oleksime aasta lõpus olukorras, kus palgaraha on ära kulutatud. Siis midagi ette võtma hakata oleks hilja. Lihtsalt tuleb natuke ettepoole vaadata ja asju natuke ette näha,» nentis direktor.

Tänane Postimees kirjutas, et Tallinnas Mustamäel asuv 37. keskkool saatis koolivaheajal õpetajad kaheks päevaks palgata puhkusele, et niimoodi raha kokku hoida.

Direktor Sepa sõnul ei jäänud koolil rahanappuse tõttu muud üle. Palgata puhkusele minemise otsustasid õpetajad koosolekul ja keegi ideele vastu ei vaielnud.

Lukase väitel pole ministeeriumil praegu andmeid, et mõni teine kool oleks kasutanud kulude kokkuhoiuks samasugust taktikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles