Minister: «Pealtnägija» metallieksperiment aitab tabada kurjategijaid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Toomas Huik

ETV saate «Pealtnägija» eksperiment, mis paljastas korralageduse väikestes vanametalli kokkuostupunktides, aitab keskkonnainspektsioonil tabada kurjategijaid, ütles keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Jäätmeseaduse täitmist kontrolliva keskkonnainspektsiooni käed jääksid sellist eksperimenti tehes lühikeseks, sest neil pole volitusi kuriteo matkimiseks, vahendab ERR Uudised.

«Seadust tuleb täita ja mingisugust kõrvalehiilimist lubada ei saa, seda ei saa tolereerida,» ütles Pentus-Rosimannus ja lisas, et kui kontrolli tõhustamiseks on vaja mingeid muudatusi teha, siis tuleb need ellu viia.

Keskkonnaministri sõnul saab inspektsioon «Pealtnägija» materjali koos tunnistusega kasutada ja seadusega pahuksisse läinud firmasid karistatakse.

«Keskkonnainspektsioon ja politsei, kes peab metallivarguste seisukohalt metalli kokkuostupunkte kontrollima, ma tean, et on arutamas ja on välja töötamas võimalikke ettepanekuid selles osas, kuidas seda kontrolli tõhusamaks muuta,» kinnitas Pentus-Rosimannus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles