Keskerakond tahab parlamendiliikmete arvu viiendiku võrra vähendada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Lausing
Tarmo Lausing Foto: Peeter Langovits

Tallinna volikogu keskerakondlasest aseesimees Tarmo Lausing andis volikogu menetlusse eelnõu, millega tehakse riigikogule ettepanek vähendada alates järgmisest koosseisust nii riigikogu kui Tallinna volikogu koosseisu 20 protsendi võrra.


Ettepanek näeb ette, et riigikogusse valitakse 81 liiget ja linnavolikokku 51 liiget. Lausing põhjendas oma ettepanekut vajadusega muuta poliitiline süsteem lihtsamaks ning läbipaistvamaks ja hoida ühtlasi raha kokku.

«Majanduskriis sunnib tegema resoluutseid otsuseid ja kärpeid. Meie eelnõu vastab Eesti ja Tallinna elanike ootustele praegusel ajahetkel, kuid juba 2003. aastal tegi ettepaneku vähendada parlamendi liikmete arvu 20 protsendi võrra ka president Lennart Meri, mida toetas tollane peaminister Juhan Parts,» selgitas Lausing.

Ta lisas, et aasta tagasi asus 81-liikmelist riigikogu koosseisu toetama ka Reformierakond, aga Ühendus Vabariigi Eest - Res Publica on soovitanud lausa 61-liikmelist parlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles