Tallinna teeauke lapib neli brigaadi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taluperenaine süüdistab teefirmat omavolis.
Taluperenaine süüdistab teefirmat omavolis. Foto: Eeva Kaun.

Tallinna tänavate remontimisse pole majanduslangus suuri korrektiive teinud ning löökaukude parandamisega tegeletakse nii nagu varemgi.


Kommunaalameti asejuhataja Tarmo Sulg ütles Postimees.ee'le, et löökauke parandatakse aastaringselt. Talvel kasutatakse selleks spetsiaalset kuuma mustsegu. Praegu tegelevad löökaukude parandamisega kaks brigaadi päeval ja kaks öösiti.

Talviste temperatuurikõikumiste hävitavat mõju teekattele suurendab Sule sõnul naastrehvide kasutamine. «Üks naastrehvidega sõiduk tõstab saja kilomeetri läbimisel üles kuni viis kilo asfaltbetooni,» selgitas Sulg.

Ta lisas, et kõige hullem on olukord nendel teekatetel, mis on üle seitsme aasta vanad. Sule sõnul jälgib kommunaalamet pidevalt Tallinna tänavate seisukorda ja liiklusohtlikud löökaugud püütakse operatiivselt likvideerida.

Esmajoones lapitakse auke peamagistraalidel ja neil tänavatel, mida läbivad ühissõidukid. Teede hooldusremonti teeb Tallinnas Tallinna Teede AS, mis suudab ööpäeva jooksul parandada kuni sada ruutmeetrit teekatet.

Tallinna eelarvesse on tänavu teeaukude lappimiseks planeeritud 86 miljonit krooni, mis on paarkümmend miljonit vähem kui mullu ning negatiivne lisaeelarve võib seda numbrit veelgi vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles