ERR.ee: üha enam töötuid satub kelmide ohvriks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laen. Igasugune laen on maksekohustus. Pilt on illustratiivne
Laen. Igasugune laen on maksekohustus. Pilt on illustratiivne Foto: Margus Ansu.

Politsei ja prokuratuur menetlevad üha enam kriminaal- või väärteoasju, kus pakutakse interneti vahendusel teatava tasu eest töökohta või kasutatakse töö pakkumise ettekäändel töötute andmeid laenude ning liisingute võtmisel.


Kaks ulatuslikes ja korduvates kelmustes kahtlustatavat saadi äsja ka kätte, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

44-aastane Valeri on varavastaste kuritegude eest kohtu ees seisnud seitse korda, nüüd kahtlustavad uurimisorganid, et Valeri on taas oma igapäevaleiva juurde naasnud, seekord koos 26-aastase Antoniga. Politseil ja prokuratuuril on põhjust arvata, et aastatega omandatud professionaalseid oskusi ja kogemusi prooviti seekord uue aja trendi - SMS-laenu võtmisel, kuid paraku mitte oma nimel.

Siitam-Nyiri sõnul on selles kriminaalasjas tänaseks tuvastatud üle 20 kannatanu ja kahjusumma ulatub hetkel üle 150 000 krooni.

Lisaks püütakse inimesi petta pakkudes neile võimalust helistada tööotsija kuumale liinile ja maksta selle kõne eest veidi rohkem kui sada krooni või liituda mõne tööpakkumiste portaaliga ja maksta kasutajaks olemise eest jälle paarsada krooni.

Politsei sõnul otsest hirmu, et kõik tööpakkumised käivad läbi kelmide, ei peaks tundma, kuid kergekäeliselt tundmatule firmale või inimesele oma andmeid anda ei tohi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles