Korteriühistud saavad energiamärgise taotlemiseks toetust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Ants Liigus.

Linnavolikogu otsustas täna, et korteriühistu, millel on ehitisregistri andmetel kehtiv energiamärgis, võib saada ühekordset toetust 1500 krooni märgise väljastamiskulude katteks.


Energiamärgis on dokument, mis sisaldab teavet hoone kütmise, jahutamise, vee soojendamise, ventilatsiooni ja valgustuse jaoks kuluva energiatarbe kohta.

Eestis on selle aasta 1. jaanuarist energiamärgis kohustuslik uutel hoonetel, üle tuhande ruutmeetri kasuliku pinnaga avalikel hoonetel ning hoone või hoone osa müügil ja väljaüürimisel, kui seda nõuab ostja või üürilevõtja. Kortermajadele läheb energiamärgise hankimine maksma 1500-3500 krooni.

Energiamärgis väljastatakse kümneks aastaks, kuid energiasäästu andnud renoveerimistööde järel on enne tähtaja lõppu võimalik tellida uus märgis. Andmed energiamärgise kohta kantakse ehitisregistrisse ning need on avalikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles