Tallinn sunnib vabad taksod peatustesse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavolikogu karmistas täna taksoveo eeskirja, kohustades vabu taksosid ootama kliente taksopeatustes.


Samuti peab uue nõudena olema takso pagasiruumi mahutavus vähemalt 400 liitrit ning iga takso jaoks kohustuslik kviitungiprinter peab asuma auto armatuurlaual või keskkonsoolil.

«Taksopeatuses parkimise mõte on selles, et taksoteenuse osutaja asuks teenuse tarbijale teada ja arusaadavas kohas,» selgitas Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli. Ta lisas, et vanalinna on viimase aasta jooksul nii palju taksosid siginenud, et inimesed ei leia seal enam oma autode parkimiseks ruumi. Seetõttu peletabki linn taksod peatustesse.

Printeri asukoht autos vajab Mutli sõnul täpsustamist seetõttu, et taksojuhtide seas on levinud arusaam, et kinnitamata, lihtsalt ühenduskaabli otsas rippuv printer ongi nähtav ja ei põhjusta kliendile ebamugavust, nagu senine eeskiri nõudis.

Hea uudis peaks taksojuhtide jaoks olema see, et linn kavatseb kesklinna taksopeatustes olevate autode seisukohtade arvu suurendada praeguselt 250-lt 400 kohani. Paljud sõidukid taksode seast välja praakiv pagasiruumi suuruse nõue aga hakkab kehtima alles kahe aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles