Hiidlased on hädas autoaknaid lõhkuva riigimaanteega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Hiiumaal asuva riigimaantee Heltermaa-Hilleste lõigu pindamistööde kvaliteet on selline, et killustikukivid lendavad autode akendesse.

OÜ Hiiu Autotrans on oktoobrist veebruarini vahetanud klaase viiel veokil, Go Busil on kahjustusi väidetavalt kümmekond, transpordiga tegeleva ettevõtte Honga esindaja sõnul on nendel kahjustada saanud viie sõiduki aknad, kirjutab Hiiu Leht.

Ühe lehega ühendust võtnud Suuremõisa ja Heltermaa vahel elava naise jaoks on igahommikune töölesõit otsekui õnnemäng, milles ta nüüdseks juba kahel korral kaotajaks jäänud.

Esimest korda sai ta kivi sõiduauto esiklaasi mullu novembris ja nii tõsiselt, et klaas tuli välja vahetada. Nüüd märtsis, vähem kui pool aastat hiljem, lendas sadama poole tõttava sõiduki rehvide alt taas kivi tema auto tuuleklaasi.

«Kui killustikukivi hakkas teepinnalt lahti laskma, oli näha, et killustikukivid olid emulsiooniga vajalikus ulatuses kaetud ja see oleks pidanud tagama ka vajaliku nakke teekattega,» selgitas Lääne teedekeskuse Hiiumaa esinduse juhtivspetsialist Hannes Vaidla ja lisas, et praegu pole võimalik öelda, mis on ebapiisava nakke põhjused.

Hiiu Lehe väitel võib probleemi põhjuseks olla Eesti kliimasse mittesobiv bituumenisegu, mis miinuskraadide juures killustikukivid n-ö lahti laseb. Kõnesolev segu olevat tarnitud Poolast, varem kasutati Leedu päritolu bituumenit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles