NSVL-aegsed telesaated pannakse veebi üles

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutikasutaja.
Arvutikasutaja. Foto: Caro / Scanpix

Lähiajal pannakse internetti üles NSVL-aegsed saated nagu «Loomariigis», «Vremja» ja «Kutsuv tuluke».

Venemaa riikliku teleraadiofondi direktori asetäitja Varlam Tšogobadze sõnul peaks portaal CCCP-TV.ru tööle hakkama kuu aja jooksul, teatas portaal BBCRussia.

Fond koos kompanii Uravo paneb sellele lehele üles 1950ndate algusest kuni 1990. aastani tehtud telesaated nagu «Head ööd, mudilased», «Kutsuv tuluke», «Loomariigis», aga ka NSVL ja Kanada hokimatšid ning uudistesaated.

Arhiivis on tallel ka Nõukogude Liidu Kommunistliku Partei kongresside materjalid, uudistesaated «Vremja», aga ka mõned filmid, mis valmisid riikliku teleraadiokomitee tellimusel, nagu näiteks «Kohtumispaika ei tohi muuta».

Portaali külastajad peavad end registreerima ja alla laadima spetsiaalse programmi videomaterjalide vaatamiseks, kuid juurdepääs arhiivimaterjalidele on tasuta. Portaali hakatakse rahastama reklaamituludest.

Esialgu saavad omaaegseid saateid vaadata vaid Venemaa arvutikasutajad, selle kättesaadavaks tegemine teistele riikidele pole veel otsustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles