Prokurör: Varvara tapmisloo uurimisega tegeletakse iga päev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varvara otsimiskuulutus Tallinna kesklinnas
Varvara otsimiskuulutus Tallinna kesklinnas Foto: Uwe Gnadenteich

Kuigi peagi möödub Narva koolitüdruku Varvara tapmisest pool aastat ning kahtlustatavat pole õnnestunud seni tabada, kinnitab prokuratuur, et juhtunu uurimisega tegeletakse iga päev.

Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Anneli Pärdi sõnul võib uurimise hetkeseisu vaadates öelda, et juhtum ei seisa niiöelda kapinurgas, ega oodata ka pikisilmi vastuseid ekspertidelt.

«Samal ajal tegelevad sellega nii politseiuurijad kui ka Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) inimesed ja muud asjatundjad, kes on kaasatud. Seega on menetlus endiselt sisuliselt aktiivne, juhtumiga tegeletakse iga päev,» ütles Pärt BNSile.

Tema sõnul on prognoosimine, millal kurjategija tuvastatakse ja kätte saadakse, tänamatu tegevus, sest uut infot koguneb uurijatele kogu aeg.

«Iga saadud infokild võib uurimise üldpilti kardinaalselt muuta. Seetõttu me ei saa spekuleerida tähtaegadega kurjategija tabamisel ega ka sellel teemal, millal me saame midagi sisulist juhtumi kohta välja öelda. Kui midagi on võimalik või vajalik rohkem detailsemalt avaldada, siis me teeme seda,» põhjedas Pärt politsei ja prokuratuuri senist kidakeelsust.

Üheksa-aastase Varvara alasti surnukeha leiti 23. märtsil Narvas 26. Juuli tänaval asuva jäähalli lähedalt. Kohast, kus last teadaolevalt viimati elusana nähti, ei olnud surnukeha kaugel. Politsei oli sama kohta ka juba varem kontrollinud, kuid kuna surnukeha lebas lume all, siis tüdrukut kohe ei leitud.

Varvara jäi kadunuks 18. märtsil Narvas. Hiljem otsisid lisaks arvukatele politseinikele last ka kümned vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles