Komisjonid toetavad erakooliseaduse muutmist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnamäe Vene lütseum
Tallinna Linnamäe Vene lütseum Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu põhiseaduskomisjon ja kultuurikomisjon toetavad õiguskantsler Indrek Tederi ettepanekut muuta erakooliseadust, mis lubab avalikule võimule kuuluvates eragümnaasiumides, nagu Tallinna vene lütseum, anda võõrkeelset haridust ega taga seega eestikeelse õpetuse piisavat kättesaadavust.

Põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste ütles, et komisjon otsustas teha riigikogu täiskogule ettepaneku õiguskantsleri seisukohtadega nõustuda ja seadust muuta.

Samuti soovitab õiguskantsleri ettepanekut toetada riigikogu kultuurikomisjon. Komisjoni esimees Urmas Klaas märkis, et kui erakooliseadus ning põhikooli- ja gümnaasiumiseadus võimaldavad trikitada ja kohalikel omavalitsustel hiilida kõrvale eesti õppekeelele ülemineku nõudest, mis seadustati juba 1993. aastal ega taba kedagi ootamatu välguna, siis tuleb seadust muuta ja viia see põhiseadusega kooskõlla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles